Fag og tips fra Varmepumpeforeningen

Dette bør du tenke på når du monterer i kulda

Vakuumering kan være krevende når du skal montere varmepumpe i minusgrader, så det å unngå fuktighet er enda viktigere enn ellers.

Tre typiske utfordringer i borettslag og sameier

Interessen for å installere luft-til-luft-varmepumper i borettslag og sameier er på vei opp. Her får du gode tips til innsalg og installasjon.

Sju tips til pene installasjoner i gamle hus

Det å installere varmepumper i gamle og verneverdige boliger handler særlig om en ting: Å skjule installasjonen mest mulig. Installatører med erfaring deler gode tips og råd.

Tre myter om varmepumpe på hytta

Høye strømpriser og null strømstøtte gjør varmepumper ekstra relevante for norske hytteeiere i år. Styrer du unna de vanligste mytene når du gir kundene råd?

Fire ting å huske når du skal bytte ut en varmepumpe

Mer enn hver tredje luft-til-luft-varmepumpe som selges i Norge går nå til å erstatte en gammel varmepumpe. Her er fire ting du bør ha kontroll på for slike oppdrag.

Tre tabber du bør unngå i nye boliger

Gjennomføringer for varmepumper i nye, lekkasjetette boliger er risikosport for den som ikke vet hva som faktisk skal til.

Slik tetter du gjennomføringer i nye boliger

Med gjennomføringsrør, teip, dobbel tetting og tålmodighet til riktig tid er det meste løst.

R32 og flaring innendørs

Under visse forutsetninger kan du gjøre flarekoblinger innendørs på anlegg med brannfarlige kuldemedier som R32. Her får du vite hva som skal til.