Oppdrag hjemme hos folk er fortsatt lov

– De nye koronatiltakene hindrer ikke oppdrag i private boliger så lenge smittevernet ivaretas, understreker Rolf Iver Mytting Hagemoen i NOVAP.

God hygiene er en viktig del av smittevernet under oppdrag i boliger.

Myndighetene kom med nye tiltak mot koronasmitte 3. januar, og de handlet blant annet om å begrense sosial kontakt ytterligere: «Unngå å ha gjester i hjemmet frem til 18. januar». 

Denne bestemmelsen omfatter ikke håndverkere som gjør eller planlegger oppdrag hjemme hos folk, poengterer Rørentreprenørene Norge. 
– Håndverksbedriftene bryter ikke reglene. Regelen dreier seg om sosial nedstengning, sier advokat Trond Martinussen.

Skal jobbe i fred

– Det er stor forskjell på å ha sosiale besøk hvor flere personer sitter i samme rom over tid, og få inn en håndverker som holder på for seg selv, mener Hagemoen. Han viser til en sjekkliste NHO og Rørentreprenørene har laget for håndverkeres kunder

– Den forutsetter blant annet at selve jobben skal utføres uten at kunden er til stede i samme rom, poengterer Hagemoen. 

Bruk sjekklister!

Norsk Varmepumpeforening anbefaler fortsatt NOVAP-godkjente forhandlere å bruke sjekklistene fra Rørentreprenørene for å sikre godt smittevern under oppdrag i privatboliger. Blant annet skal både håndverkere og kunder bruke munnbind hvis det ikke er mulig å holde god nok avstand.  
– Nå øker smitten betydelig i befolkningen, så det gjelder å ha gode rutiner for å ivareta både egne ansatte og kunder, sier Hagemoen. 

Se også