– Folk ser om du tar smittevern seriøst

– Det er nyttig å kunne vise at du har tatt smittevernkurs, mener Ole-Johnny Hjørnevik, med base i en kommune som hadde et heftig korona-utbrudd i vinter.

Ole Johnny Hjørnevik forteller at han har hatt god nytte av smittevernkurset.  

Hjørnevik Vedlikehald og Service holder nemlig til i Ulvik. I begynnelsen av februar ble kommunen kjent over hele landet for da halve befolkningen endte i karantene på grunn av korona-utbrudd. 
– Smitten spredde seg fort, og folk ble skeptiske til å ha noen hjemme hos seg, forteller Hjørnevik som driver Hjørnevik service og vedlikehold AS. Hjørnevik har gjennomført smittevernkurset Norsk Varmepumpeforening tilbyr i samarbeid med Rørentreprenørene Norge. 
– Du framstår som litt mer seriøs hvis du kan vise at du har tatt kurset, mener Hjørnevik. 

Husk sjekklister!

Selv om mye i kurset var kjent, synes han det var nyttig, og nevner sjekklister som eksempel på et praktisk hjelpemiddel. Han har selv opplevd to situasjoner der kundene på forhånd har sagt at de ikke er smittet eller er nærkontakter. 
– Så viser det seg at de faktisk ligger sjuke. Nå er jeg mer bevisst på å gå gjennom sjekklister i forkant, og enten signerer kunden eller at du signerer for dem. Da har en litt mer sikkerhet hvis de skulle lyge på seg noe, poengterer Hjørnevik. 

  • Interessert i gratis smittevernkurs? Innholdet oppdateres fortløpende i tråd med myndighetenes anbefalinger. 

Tar kort tid

Situasjonen i Ulvik har roet seg, men smittevern er ikke mindre viktig av den grunn. Hjørnevik mener smittevernkurset er nyttig for alle i varmepumpebransjen. Rent praktisk synes han det fungerte veldig greit, fra innlogging og filmer til prøven på slutten. Når prøven er bestått, kommer kursbeviset med en gang. 
– En er jo ute hos kunder, kanskje i nabokommuner også. Det tar så kort tid å ta dette kurset. Har du gjort det, har du i hvert fall noe du kan slå i bordet med, poengterer han. 

– Veldig greit å henge i butikk

Daglig leder Jarl Jakobsen sammen med to kolleger i Jakobsen Energiservice AS valgte å gjennomføre smittevernkurset selv om Haugalandet på den tiden hadde veldig lite smitte.  
– Det er veldig greit å henge kursbevisene i butikken. Vi har en del folk innom, så det er greit å vise at vi følger med, understreker han. Selv om mye i kurset var kjent, tror han det kan være en grei påminning for mange. 
– Absolutt. 

Tre ansatte hos Jakobsen Energiservice har tatt smittevernkurs gjennom NOVAP.