Utsatt frist for F-gass-fornyelse – men dumt å vente

Ny frist er 1. desember. – Vil du rekke å fornye sertifikatet før høysesongen til høsten, er det best å melde seg på nå, sier kursansvarlig Einar Gulbrandsen i NOVAP.

Bedrifter som ønsker regionale kurs i F-gass-fornyelse kan ta kontakt med NOVAP. 

Fristen for å fornye F-gass-sertifikat som er 5 år eller eldre var opprinnelig 1. juni, men den ble utsatt til 1. september og nå til 1. desember. Det oppgir Miljødirektoratet på sine nettsider. 
– Vi har hatt vanlige kurs og eksamen i F-gass-fornyelse siden mai, etter flere digitale kurs med fysisk oppmøte til eksamen. Gode smitteverntiltak er naturligvis på plass, men ellers går kursene nå akkurat som før, forteller Gulbrandsen. 

Risikabelt å vente i det lengste

NOVAP har foreløpig satt opp kurs i Oslo, Kristiansand og Ringsaker fram mot fellesferien og like etter. Til alle som tror de har god tid på seg til å fornye sertifikatet siden fristen er utsatt, har Gulbrandsen dette å si:
– Alle hadde dårlig tid mot fristen før koronaviset brøt løs, og det er fortsatt dårlig tid for å rekke fristen. Det er ingen garanti for å få plass på kurs eller eksamen, og det vil være ganske kjedelig ikke å ha lov til å montere varmepumper i høysesongen til høsten, poengterer han. 

Gode resultater

Kursene NOVAP arrangerer er en effektiv vei til fornyet sertifikat: En dag med kurs og eksamen på slutten av dagen. 
– Resultatene fra kursene begynner å bli veldig bra. Vi har en suksessrate på 87 %, og det er mye bedre enn for førstegangs-sertifisering, opplyser Gulbrandsen.

Regionale kurs

I samarbeid med blant andre ABK-Qviller AS og Ventistål AS har NOVAP klart å få til flere kurs og eksamen regionalt uten at dette har kostet kursdeltakerne noe mer enn for de som reiser til Oslo.
– For bedrifter som ønsker regionale kurs etter sommeren, oppfordrer jeg til å ta direkte kontakt for å se hva vi kan få lokalt, sier Gulbrandsen.