Nok en utsettelse for F-gass-fornyelse

– Ny frist blir på våren 2022, opplyser sjefingeniør Alice Gaustad i Miljødirektoratet.

Med nok en utsettelse blir listen over f-gass sertifikater som skal fornyes enda lengre. 

I løpet av neste uke kommer Miljødirektoratet til å sende på høring et forslag om å endre fristen for å fornye f-gass-sertifikat. Det skjer gjennom å endre produktforskriften.  

Endelig frist for fornyelse er ikke bestemt ennå. Ifølge Gaustad ser Miljødirektoratet for seg at det blir en gang mellom 1. mars og 1. juni 2022. Direktoratet vil be om tilbakemeldinger på ny frist i høringen. 

Krever fysisk oppmøte

– Vi følger nøye med og vil holde våre forhandlere og medlemmer orientert, sier kursansvarlig Einar Gulbrandsen i Varmepumpeforeningen. Den nye utsettelsen er ikke overraskende. 
– Veldig mange har blitt vant til å gjøre ting digitalt, men du må faktisk møte opp fysisk et sted for å ta eksamen i f-gass-fornyelse, påpeker kursansvarlig Einar Gulbrandsen i Varmepumpeforeningen. På grunn av strenge smitteverntiltak har det vært få muligheter til å fornye f-gass-sertifikat de siste månedene. 

Nye kurs i august

Varmepumpeforeningen har satt opp to kurs i august for de som vil sikre seg plass allerede nå. 
– Med den siste utsettelsen blir det enda flere som må fornye sertifikatet innen fristen, poengterer Gulbrandsen. Varmepumpeforeningen vil fortsette med kurs rundt om i landet, når smittevern-situasjonen tillater det. 
– Følg med på vår kurskalender, oppfordrer Gulbrandsen.