Bra resultat for F-gass-fornyelse

Hittil har fire av fem bestått eksamen etter å ha deltatt på kurs i regi av NOVAP og samarbeidspartnere.

Fire personer med pc under f-gass-eksamen, med eksamensvakt John Love Phan stående mellom dem.

John Love Phan (stående) i NOVAP holder oppsyn over Bjørn Erik Korsnes (i forgrunnen) og de andre som tok eksamen for å fornye F-gass sertifikat i Moss denne uka.  

Det viser en opptelling etter at drøyt 250 har deltatt på éndagskurs for F-gass-fornyelse NOVAP arrangerer en rekke steder landet over i samarbeid med Brødrene Dahl og ABK-Qviller. 
– Vi har jobbet mye med innholdet for å sikre at det dekker både nye kompetansekrav og det viktigste du må kunne i tillegg, forteller kursansvarlig Einar Gulbrandsen i NOVAP.

– Stort utbytte av kurset

Han er fornøyd med at fire av fem har bestått teorieksamen i etterkant av kursene, men hver femte stryker altså ved første forsøk. 

– Det viser at man ikke kan ta for lett på dette, mener Gulbrandsen. Denne uka har Stig Rath holdt kurs i Moss på vegne av NOVAP, og Bjørn Erik Korsnes i NorDisk AS er en av dem som fikk fornyet sitt F-gass sertifikat. Han synes ikke spørsmålene var vanskelige. 

– Men de var vanskelig stilt, nesten som på teoriprøven til førerkortet. Derfor hadde jeg også stort utbytte av å ta kurset, fastslår han. 

Stort press til våren

De som ikke har bestått eksamen, har tatt den på nytt og fått fornyet sine sertifikat. Stryker du på teori-eksamen må du vente syv dager før du kan prøve på nytt. Antall som har nytt sertifikat i boks er veldig lite i forhold til alle som må få dette på plass de nærmeste fire månedene. Fram mot 1. juni forventer Gulbrandsen en voldsom pågang. 
– Vår erfaring tilsier det, men alle kan ikke forvente å få plass på kurs rett før fristen. Uten gyldig sertifikat jobber du ulovlig, poengterer Gulbrandsen.