280 bedrifter må fornye f-gass sertifikat før nyttår

Fem års gyldighet for f-gass sertifikat omfatter også bedrifter, og gjelder fra 1. desember. Så langt har én av tre bedrifter fornyet i tide.

Er din bedrift i rute med å fornye f-gass-sertifikat?

Det framgår av tall fra Isovator og Miljødirektoratet. Tidligere i høst sendte direktoratet brev til 420 bedrifter som har frist for å fornye bedriftssertifikat innen utgangen av året, og til nå har 140 gjort det. 
– Nå får vi mange henvendelser om bedriftssertifisering, forteller John Love Phan i Norsk Varmepumpeforening (NOVAP). 

Sjekk i dag!

F-gass sertifikat for bedrifter er gyldig i fem år. Isovator har en egen nettside for f-gass kontroll hvor du kan sjekke hvor lenge bedriftssertifikatet er gyldig sertifikat
– Må din bedrift fornye sertifikatet i år, bør du like godt søke med en gang slik at du får godkjent søknaden i tide, mener Phan. En av forutsetningene for å få fornyet bedriftssertifikat er at personell som håndterer f-gass har gyldig personlige f-gass sertifikat.

Slik gjør du det

Søk om fornyelse via et skjema på Isovator sine nettsider
– Du må legge ved et internkontrollsystem, forklarer Phan. NOVAP og VKE har laget et internkontrollsystem som er gratis for alle NOVAP-godkjente forhandlere og medlemsbedrifter i NOVAP og VKE. 
– De fleste som skal fornye har internkontrollsystem fra før, men en del har mistet det. Du må ha dokumentasjonen på kontoret i tilfelle Miljødirektoratet kommer på tilsyn, poengterer Phan.